Tatlı Yalanlar Lisa Unger

Tatlı Yalanlar

Tek kelime ile anlatmak istersek, Tatlı Yalanlar adlı bu romanın yapılandırıldığı ana tema seçimler. İnsanlar, kendi tercihleriyle, yani olaylara ve çevreye verdikleri tepkilerle varolurlar. İyi, kötü ve gri ara bölgeler, bu tepkilerin sonuçlarıdır.

Çok akıcı olmasa da sürükleyici bir roman Tatlı Yalanlar. Yazar Lisa Unger'in orjinal adı "Beautiful Lies" olan romanı, ülkemizde Altın Kitaplar'dan (Birinci basım) Şubat 2007'de yayınlanmış. Olayların gidişinden, kitabın sonu kısmen tahmin edilebilse de, yine de sonlara doğru sizi şaşırtmayı başaracak.

Otuz yıl önce olmuş olabilecekler ve hayatındaki olası sırları arayan genç bir kadının hayatındaki tatlı yalanların ve gerçeklerin anlatıldığı kitapta, olaylar günümüzde geçiyor. Tahliller bol ama sıkıcı değil. Ridley neleri nasıl düşünüyor, biliyoruz.

Bir eleştiri yapmak gerekiyor. Tatlı Yalanlar'ın son yirmi sayfasında kalan son düğüm de zekice çözülebilir, yazar okuyucuyu biraz daha şaşırtabilrdi.

On üzerinden puanlama yapacak olursak, kitaba "Altı" veririm. Elinize geçerse, ben bu notu verdim diye vazgeçmeyin. Sadece benim tarzım değil.

Özer


Creative Commons License
Tatli Yalanlar Lisa Unger by Özer Kavak is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...