İzmir'e çamur yağdı

Sabahtan beri yağmur aralıklarla yağıyor İzmir'e. Ama yağan sadece yağmur değil.

Dünya küçük bir yer. Sahra ve Kuzey Afrika'dan rüzgarın kaldırdığı tozlar, sis gibi her yeri kapladı. Yağmurla karışınca çamur oldu yağdı gün boyunca tepemize.

Hava berrakken düşünmüyor insan, bu soluduğum, akciğerime giden hava üç gün önce neredeydi diye. Ama Afrika'nın tozunu solurken insanın aklına takılıyor.
Üç gün önce bahtı açık bir devenin Sahra'da yürürken kaldırdığı tozla, beş gün önce çok kuzeyde bir kutup ayısının nefesindeki buhar karıştı çamur olup üzerimize yağdı. Dünya küçük bir yer.

Özer

2 yorum:

  1. DUNYA KUCUK VBIR YER DOSTUM.VE ASAGILIK BIR YER.BAKIYORUMDA ETRAFIMA NE KAHIR DOLU HAYATLAR VAR DUNYADA...KIMILERINE YAGMUR BEREKET KIMILERINE DE CEHENNEM..

    BIR ADAMIM IKI KIZI VARMIS... GUNLERDEN BIR GUN BUYUK KIZIMA GIDEYIMDE OZLEM GIDEREYIM DEMIS ,BUYUK KIZI CANAK ÇÖMLEK YAPARMIŞ YAPTIĞI ÇANAKLARI ÇÖMLEKLERİ HEP GÜNEŞE KOYARMIS... KURUMASI VE BOYASININ TUTMASI İÇİN,YANİ GÜNEŞ VE SICAK LAZIMMIŞ.SONRADA YAPTIGI CANAK COMLEKLERI PARASI KARŞILIĞI KIZ KARDEŞİNE YOLLARMIS KIZ KARDEŞİ PAZARDA ÜSTÜNE BİR MEGLAĞ KOYAR SATARMIŞ.

    YASLI ADAM KIZIYLA HAVADAN SUDAN KONUSURKEN ; BUYUK KIZI: ISLER COK KOTU BABA HIC BISEY UMDUGUM GIBI GİTMİYOR SÜREKLİ YAĞMUR YAĞMUR BULUT...DİYEREK CAYINDAN BIR YUDUM ALMIŞ.

    YAŞLI ADAM İÇİN İÇİNİ YEMİŞ GÜNLER SONRA BİRAZ MORAL BULAYIM BARİ ;KÜÇÜK KIZIMA GİDEYİM DEMİŞ..

    YİNE HAVADAN SUDAN KONUŞURKEN KÜÇÜK KIZI : BABA SON 3 GÜNDÜR HAVA YAĞMURLU İŞ YAPAMIYORUM ,PARA LAZIM DEMİŞ SIKINRILI OLARAK..YAŞLI ADAM EVİNE GİTMİŞ.HANIMI İLE KONUSRKEN ; HANIMI: NOLDU BEY KIZLAR NE YAPIYOR DEMİŞ;


    -YAŞLI ADAM ;

    BİRİ İYİ DESEM DİĞERİ KÖTÜ ,ÖTEKİ KÖTÜ DESEM DİĞERİ İYİ OLUYOR..BİLMEMKİ NE DESEM HANIMDEMİŞ..

    İYİSİMİ NE SEN SOR NE BEN SÖYLİYM DEMİŞ...


    YAĞMUR KİMİLERİNE RIZIK VERİYOR ,KİMİLERİNDEN RIZIK ALIYOR ,VE KUTSAL KİTAPLAR BUNA NASİP KISMET DİYOR..

    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  2. bence kıyamet kopacak artık baksanıza gökten çamur yağıyor.

    YanıtlaSil

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...