Krizden nasıl çıkılır? İstenmeyen yığın iletiler (Spam)

Krizden nasıl çıkılır? İstenmeyen (Spam) iletiler.

Konu istenmeyen iletiler göndermek değil elbette. Değerli zamanımızı harcayan bu iletilerden kurtulmanın veya azaltmanın yolları olsa da bu yöntemleri araştırmak için harcanan çabaya da yazık. Konu aslında kurtulma yöntemleri de değil.


Kriz'den çıkış biraz iddialı oldu ama, konumuz biraz intikam duygusu, biraz bıkkınlık, biraz eğlence biraz da reklam diyelim.

İstenmeyen (Spam) iletiyi aldık. Silmek için harcadığımız zaman birkaç saniye. Yok bu iletiyi gönderene sert bir yazıyla cevap versek bize bir katkısı olmayacak muhtemelen ilk satırlarını okuyup siler onlar da. Silip atsan bir türlü sövsen bir türlü. Ne yapacağız?

Buyrun.

Birkaç farklı posta adresiniz var ve uzunca bir süredir bunları kullanıyorsanız elimizde yapacaklarımız için bolca melzeme var demektir. Tüm gerekenler;

  • Bir kelime işlemci, (notepad, MSword, docs.google.com...)
  • Birkaç dakika zaman,
  • Reklamını yapacağımız bir site,
  • Bol bol istenmeyen ileti.
Önce aşağıdaki gibi bir cevap yazısını kelime işlemcimizle yazıp el altında bir yere kaydediyoruz.
Sayin ilgili,

..... sayfanıza "........." ismiyle uye olmadim. Birileri benim bu adresi kullanarak oraya buraya üye olur durur.
Gerçi sayfanızı ilgiyle inceledim ve itiraf etmeliyim ki beğendim.

Gelen bu iletilerden başta çok sıkılmıştım. Son zamanlarda nasılsa önüne geçemiyorum, iyisimi işe yarasın diye düşündüm.

Eğer olur da ............ gibi ürünlere ihtiyacınız olursa, sizler de şu sayfaya mutlaka göz atın: www........com

Saygılarımla,
İsminiz.

Birkaç farklı İstenmeyen ileti çeşidi için birkaç satır de mutlaka yazın. Örneğin, ilk satır olarak;

Sayfanızın bültenine üye olmadım. Buna rağmen iletinizi aldım. İletinizde üyelikten çıkış seçeneği de yok...

Zamanınız bol, İstenmeyen (spam) iletileriniz arasında ingilizce olanlar çok ise bir de ingilizcesini yazın.

Spam'a Spam mı? Hayır.

İstenmeyen iletilerinizi bir pencerede açın. Hemen komşu pencerede ise kopyalayıp yapıştıracağınız şablonunuz hazır beklesin. Zaman kaybetmeyin. her seferinde 10-15 iletiyi tek tek yanıtlayın. 5 dakikanızı bile almayacak. Kopyalayıp yapıştırın. Saldırın. Size bu iletileri gönderenlerden intikamınızı alın. Yanıtınızı aldıklarında yüzlerindeki ifadeyi hayal edin, gülün, reklamınızı yapın.

İşin keyifli yanı bu yöntem bu kriz ortamında hem gerginliğinizi azaltacak, hem de yaratıcılığınızı arttıracak. İstenmeyen iletiler gelince sadece tebessüm edin.

Peki yapılan yasal mı? Etik mi? Size istemediğiniz halde gönderilmiş bir iletiyi bu kriz ortamında nezaketle ve samimiyetle cevaplıyorsunuz. Bundan daha yasal ne olabilir? Reklamınızı da yapıyorsunuz. Unutmayın onu bulan siz değilsiniz.

Bu yöntemle iş çıkar mı? Balık tutanlar bilir. "Rastgele" der insanlar birbirlerine. Bizde rastgele diyelim.

Özer
Creative Commons License
Krizden çıkış yolları istenmeyen (spam) iletiler. by Özer Kavak is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.

1 yorum:

  1. arkadasım ıyısın hossunda benım gıbı calısan ınsanlar pc lerıne bıle bakmakta guclukcekıyorlar ...ıyı dogru soyluyosunda bu soylediklerın ancak ve ancak zamanı olan ve mail boxını dolduran ıletılerden nefret edenler ıcın mukemmel cozum olabılır..

    selamlar.

    YanıtlaSil

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...