Obama Müslüman mı?

Obama Müslümanmış!

Günlük kullanımda çok bilindik bir ifadeyle düşüncelerimi özetlemek mümkün. "Bıraksınlar bu işleri, herkes baksın dalgasına..."

ABD, uzun zamandır Türkiye'deki Amerikan karşıtlığından yakınıyor. Çeşitli yayın organlarında bu konuda haberler yapıldı. Hatta bu karşıtlığın azaltılması için çalışmalar yapılacağına dair demeçler de defalarca yayınlandı.

Tanımları biraz açmak gerekiyor. Türkiyedeki Amerikan Karşıtlığı'nın, ABD'de yaşayan insanlara bir ilgisi yok. Bu karşıtlık, geçmiş ve bugünkü ABD politikalarından ve sonuçlarından yola çıkılarak kendiliğinden ortaya çıkmış doğal bir memnuniyetsizliktir. Düşmanlık veya nefret içermez. Halklarla hiç alakası yoktur.

Bu durumu basit bir örnekle anlatmak gerekirse: AKP, CHP ve MHP'nin aldığı ve kısa vadede alabileceği oy toplamı %80-85 arası değişiyor. Her üç partinin uygulamalarına veya söylemlerine karşı çıkan biri Türkiye karşıtı mıdır? Türkiye düşmanı mıdır? Bu ülkede yaşayanlardan nefret mi etmektedir? Cevap tabiki HAYIR.

Buradan şöyle bir sonuç çıkarabiliriz: Demek resmi ağızlardan ifade edilen bu "ABD karşıtlığı"ndan kasıt, ABD yönetimlerinin uygulamalarına olan karşıtlıktır. Bu karşıtlığın kırılmaya çalışılması ise, ABD yönetimlerinin bizleri rahatsız eden ve edecek uygulamalarına karşı çıkmamamızı sağlamak anlamına gelir. Bu sonuca nasıl varıyoruz?

Tezi şöyle destekleyelim: ABD, bu karşıtlığın oluşmasına ve süregelmesine neden olan sebeplerden tümünü veya herhangi birini ortadan kaldırma çabası yerine, "Obama'nın içi"nin müslüman olduğu haberlerini pompalıyor. Demek ABD karşıtlığını kırmak için yöntem ,olarak ortak paydada buluşmak yerine bu ülkenin insanlarını aptal yerine koymak. Bunu her kim manşetlere taşıyorsa, işte onlara, ne yaptıklarının farkında olup olmadıklarını veya kimin için çalıştıklarını sormak gerekiyor. Ayrıca ABD'yi suçlamak yerine "Acaba bizimkilerin yalakalığı mıdır?" diye sormadan edemiyorum.

Denilebilir ki biz zaten millet olarak bunları yemeyiz. Haklısınız, bunu yeyip yutmayacak çok insan var bu ülkede. Bu durumda bu saçma sapan haberin Türkiye'nin krizle boğuştuğu bu günlerde manşetlerde işi ne? Madem yemiyoruz bu haberler niye manşetlerde? Bu medya bu kadar akılsız mı? Yoksa bu kadar mı ahlaksız?

Keyifli ve bir o kadar çarpıcı bir örnekle böyle haberlerin nasıl etkili olabileceğini anlatmaya çalışayım. Dizi izlerken ağlayan bir halkın bir üyesi olarak bir teyzemiz, "Tecavüzcü Coşkun" karakterini canlandıran Coşkun Göğen'i sokakta görünce dövmeye kalkmadı mı? Demek bizim bu manşetleri atanlar o kadar da akılsız değil. Akılsız değillerse gerekçe ne? Bunu her kim manşetlere taşıyorsa, işte onlara kimin için çalıştıklarını, bu yüzden tekrar sormak gerekiyor.

Bu tezgahı kuran ve alet olan tüm yazılı ve görsel basını şiddetle kınıyorum. Eğer ABD bu doğal karşıtlığı azaltmak istiyorsa önce kapısının önünü temizlemeli.

Bizim boyalı basın da Alişan'la, B.Ersoy'la paslaşıp oyalanmaya, oyalamaya devam etsin.
"Bıraksın bu işleri, herkes baksın dalgasına..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...