Toza Sor John Fante

İşler sıkışık, zaman az olunca, okumaya fırsat bulamam diye ince, hızlı bitirilebilir kitaplar ediniyorum. Charles Bukowski, Toza Sor için, “John Fante’nin en iyi kitabı.” diyor. Arka kapağı ve önsözü inceleyip, sayfa sayısının azlığından ayrı bir memnuniyet duyarak seçmiştim kitabı.


Toza Sor, Parantez yayınlarından çıkmış. Çeviren Avi Pardo. Elime geçen 2.Baskı, Eylül 2003 tarihli ve yüz elli beş sayfa. Kitap hızlı okunabiliyor. Hırçın, genç bir yazarın hayatından bir kesit.  Okudukça, aslında  John Fante’nin kendini yazdığını, kitaba konu olan acıların ve coşkunun gerçekten yaşandığını  hissedebiliyorsunuz. Yazar duygularını çağdaşlarından farklı olarak açıkça ifade ediyor. 


Kitabın ortalarına geldiğinizde hikayenin geçtiği yılları kestirmeniz ancak mümkün oluyor.  Bu da benim eleştirim olsun. Kitabın resmini de çekmiştim ancak bir türlü bulamadım. Neyse; Bukowski'nin abarttığı kadar olmasa da okunmalı.

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...