Ka Ahşap. Restoran kafe veya bahçenize mobilya mı lazımdı?

 
Bir süreden beridir kendi işlerim nedeniyle ilgelenemediğim, baba mesleği, abi şirketi, Ka Ahşap yine gündemimde. 

İşin tüm yazışma, fiyatlandırma ve beklendiği gibi bilişim kısmının sorumluluğunu aldım.

Biraz ince ayara gereksinim duysa da mevcut sayfa gayet işlevsel: www.kaahsap.com
İşin doğrusu abim sıkı çalışmış.

Bilene bilmeyene ürünleri duyurayım:

Ahşap iç mekan ve bahçe mobilyaları üretiyoruz.

  • Kafe, Restoran, Otel gibi kurumsal müşterilere toptan,
  • Kocaeli ve çevresine perakende satış yapıyoruz.
Kafe restoran, otel açma niyeti olan ve dekorasyon işini nasıl çözeceğim diye kara kara düşünenlere duyrulur:)

Kurban - Gürbüz Erginer

Kurban, birkaç konuda beni epeyce şaşırttı. Yağmur taşları, yazarın izin alarak katıldığı Orta Anadolu'daki adak kurbanı töreni, çok beğenerek kullanmaya başladığım "kuttören" ifadesi, yani ritüel'in Türkçe'si.


İşin aslı, bir bilimsel inceleme kitabından bu kadarını beklememiştim. Diğer yandan da
Acaba kurbanla ilgili bilmediğim daha derin bilgilere ulaşabilecek miyim? 
soruma olumlu yanıt alamadım, çünkü kitap durum tespiti yapmak için yazılmştı.

Kitabı okumaya başlarken genelde yaptığım gibi yazarı, Prof. Dr. Gürbüz Erginer'i de araştırdım. Google'daki dördüncü sonucun başlığı "Vefat ve Başsağlığı ilanı - Prof.Dr. Gürbüz ERGİNER - Hürriyet" idi.


Kendisini bir yıl kadar önce 29 Mart 2009 tarinde bir trafik kazasında kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin.

Fazla derine girmeden, Kurban nedir? Dünyada ve Anadolu'daki uygulamaları nelerdir? Bu konular ilginizi çekiyorsa, sahaflarda bulabileceğiniz bu başvuru kitabını kaçırmayın.

Nikotin Bantı

Sigarasız ikinci aya yaklaşırken paylaşmadan edemedim. Şu yazımda da anlattığım üzere nikotin bantı kan dolaşımına ihtiyaç duyulan kadar nikotin veriyor, siz el alışkanlığından kurtuluyordunuz.

Nikotin bantının mantığını çözelim: Her kutuda 7 adet olmak üzere, 3 boyutta nikotin bantı satılıyor.
1: 30 santimetrekare, en ağır olanı, kutusu 20 TL. Yani, bu bantın haftada 20 TL  maliyeti var, 1-2 hafta boyunca kullanıyorsunuz.
2: 20 santimetrekarelik bant, kutusu 19 TL. En büyük nikotin bantı ile başlayanlar bir süre sonra bu ölçüdeki banta geçiyor ve 2-3 hafta boyunca kullanıyorsunuz. Resimde 20 santimetrekarelik nikotin bantı.

3: 10 santimetrekare, kutusu 18 TL. 20 santimetrekarelik banttan buna geçiş daha kolay, tamamen kurtulana kadar bu bantı kullanıyorsunuz.

İşte nikotin bantı ile sigarayı bırakmayı daha ucuza getirmenin yöntemi:

İlk veya ilk iki haftayı 30'luk (1 numara) ile atlattınız diyelim. Hemen ardından 20'liğe geçip nikotin miktarını da azalttınız. Bu ciddi olduğunuz ve sigarayı bırakmakta ısrarcı olduğunuz anlamına gelir. Böyle giderse 1-2 hafta sonra 10 santimetrekarelik banta geçeceksiniz ve birkaç haftaya sigarayı tamamen bırakmış olacaksınız. Gelin o zaman bu işi daha ucuza getirelim.
  • Her hafta 18-19 TL verip 20 santimetrekarelik veya 10 santimetrekarelik banlardan 7 adet bulunduran kutular almaktasa, 20 TL'ye 30'luk en baba nikotin bantının blunduğu kutudan alın. İkiye keserseniz, 15 santimetrekarelik 14 adet nikotin bandçığınız olur...

  • 3'e kesin, 20 TL ye aldığınız 30 santimetrekarelik 7 adet niotin bantından 10 santimetrekarelik 21 bant elde edin...
  • "Ben tırsıyorum yavaş bırakacağım, 10 santimetrekareden doğrudan şakkadanak bırakamam!" diyenler, 30 santimetrekarelik nikotin bantlarını 4'e bölün, bir ay (28 gün) yetecek 7,5 santimetrekarelik mini mini nikotin bantlarınız olsun.

Nikotin bantı kullanımını bıraktığınızda bile elinizde bir miktar bant kalmış olacak. Canınız çok sıkılırsa yapıştırasınız diye...İsterseniz çevrenizdekilere verin. Onlar da denesinler, belki bir hayrınız dokunur.

Bantta; gördüğünüz gibi bir numara yok. Nikotini deriye aktaran basit yapışkan bir yüzeye sahip.
Yüzeyi kestiğinizde bir zarar vermiyorsunuz. siz bu kesme biçme işlemine başladığınızda zaten 2-3 haftadır nikotin bantı kullanıyor olacaksınız ve nasıl iyi yapışır, nerede rahahat edersiniz biliyor olacaksınız.

 Dolayısıyla akınıza kestikten sonra acaba yapışırmı, bozulur mu diye bir sorular takılmasın. Hiç sorun çıkarmıyor.

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...