Zamanımın %54'ü tarayıcı (browser) başında geçmiş

Tarayıcılarımızı ne kadar kullanıyoruz?

Ülkemizde, internet tarayıcıları (Firefox, Opera, İnternet Explorer vs.) karşısında ne kadar zaman geçiriyoruz sorusuna verilmiş bilimsel bir yanıt yok.

Kendi kullanımımı birkaç gün ölçtüm ve ilginç bir sonuca ulaştım. Bilgisayarın karşısında bulunduğum sürenin yaklaşık %54'ünde internet tarayıcısı kullanmışım (tarayıcının açık olduğu süre değil, etkin kullanım süresi).


İşletim sisteminin açık olduğu süre: 422 dakika.
Tarayıcının etkin olarak kullanıldığı süre: 228 dakika.

Kısıtlı ve kişisel bir veri olsa bile, konuyla ilgili geniş kapsamlı veriye ulaşamadığım sürece kullanılabilir.

İnternet bağlantısı olan ev bilgisayarlarında, İşletim sistemimizin açık olduğu sürenin neredeyse yarısında internet tarayıcılarının açık olduğunu tahmin ediyorum.

Konu ile ilgili yabancı çalışmaları incelediğimde, genelde tarayıcıların kulanılabilirliği (usability) konusuna ve ergonomisi üzerine yoğunlaştıklarını görülüyor.



Sonuçta ömrümüz bilgisayar başında ve dolayısıyla tarayıcıların başında geçiyor. Tarayıcılarımızla neler yapabiliriz, nasıl daha verimli kullanabiliriz, sonraki yazının çıkış noktası bu olacak. Kısaca "farklı tarayıcılar hangi hizmetleri sunarak hayatımızı kolaylaştırıyorlar?" sorusunu yanıtlamaya çalışacağım.

cin peri resmi degil, kedidir kedi...

Cin peri resmi değil. Kedinin içinde şeytan da yok. Sadece yetersiz ışıkta, ayar yapmadan, amatör resim çekmeye kalkışırsanız böyle sonuçlar alabiliyorsunuz. Fazla söze gerek yok.

cin resmi değil, sadece çekim hatası

Fotoğrafları bilgisayara yüklerken bu resmi görünce biz çok güldük. Aslında güzel bir kediydi...

SPARQL Sorgu Modülü Demo Sayfası Yayında

Daha inceki gönderilemde bahsettiğim Joomla! 2.5 için SPARQL sorgu modülü deneme sayfası yayında. Sayfada solda ve altta olmak üzere dbpe...